REPowerEU program

Új lakossági energetikai pályázat érkezik

A REPowerEU program lakossági energiafelújítási támogatása akár 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást és kedvezményes hitelt fog kínálni a rezsiköltségek csökkentéséhez.

A pályázat részletei és feltételei

A REPowerEU program részeként hamarosan elérhető Lakossági energiafelújítási program várhatóan 224 milliárd forintos keretösszeggel segíti a lakások energetikai korszerűsítését. Az új lakásfelújítási támogatás keretében lehetséges akár 4 millió forint vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes hitel igénylése is a rezsiköltségek csökkentése érdekében.

A pályázók köre:

Milyen információk állnak rendelkezésre a REPowerEU programhoz kapcsolódó támogatásról?

A támogatás tervezett keretösszege: 224 mrd Ft.

A támogatható tevékenységekről részletes információkat fognak közzétenni, de az elnyert összeget olyan projektekre lehet fordítani, amelyek energiahatékonyságot növelnek és a megújuló energia felhasználását elősegítik.

Nem támogatott olyan berendezés, amely fosszilis energiahordozót használ. A felújítások hatékonyak lesznek, mivel szakemberek először egy kezdeti energetikai auditot végeznek, majd a fejlesztések befejeztével egy záró auditot.

A célérték a legalább 30%-os, hiteles energiahatékonyság javulás elérése.

Mire lehet pályázni?

Az említettek megvalósítására a költségek feléig, maximum 3 millió forintig vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Amennyiben a pályázó gépészeti beruházást is tervez, akkor akár 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat. A pályázatban a támogatás mellett kedvezményes kamatozású hitel is elérhető. A kamattámogatott hitel keretében évi 5%-os kamatláb mellett legfeljebb 5 millió forint hitelt kérhetnek a pályázók. A megvalósítás során a támogatás 40%-a építési termékekre, 60%-a pedig munkadíjra fordítható.

FIGYELEM!

A tájékoztatás nem teljeskörű, a pályázat egyes részletei még kidolgozás alatt állnak. Amennyiben szeretne értesítést kapni a pályázat kihirdetéséről, valamint a pályázat részleteiről, íratkozzon fel az alábbi űrlapon!